Ook in 1998 en 1999 coördineerde ik de spellendemonstraties op de beurs. Het aantal demostands was inmiddels explosief gegroeid. Ze zagen er steeds mooier uit, dankzij de aankleding met decormateriaal van de publieke omroep. Dit waren prachtige Spellenspektakels, waaraan ik goede herinneringen bewaar. Vooral de beurs van 1999 was een groot succes. Door de samenwerking met het blad Hoog Spel werden computerspellen naadloos in de beurs geïntegreerd en was de publiciteit goed op orde. Inmiddels was Catan aan zijn Nederlandse opmars begonnen (mannelijke beursbezoekers zwijmelen nog steeds over de charmante Siedlerettes) en zette een gigant als Ravensburger zijn eerste voorzichtige stapjes op het Spellenspektakel, met het waanzinnig populaire Tikal als een van de beurshits van 1999. Het bezoekersaantal verdubbelde in 1999 tot 7.000.
In 2000 verhuisde het Spellenspektakel naar het najaar. Dit was een belangrijke voorwaarde voor verdere groei, omdat grote spelers als Hasbro en Ravensburger alleen in dat seizoen wilden uitpakken op een consumentenbeurs. Het Spellenspektakel van 2000 was de eerste beurs van Frank Eimers, de man die een voorheen uit de losse pols georganiseerd evenement optilde naar een professioneel niveau. Dit waren de jaren waarin niet alleen de stands speciaal werden aangekleed, ook de spelleiders moesten eraan geloven. In de prachtige themastands liepen de spelleiders rond in bijpassende, niet in alle gevallen even comfortabele pakjes.
Frank nam in 2003 afscheid met een topevenement dat maar liefst 14.000 bezoekers trok. Met Bruinsma in de buurt was het niet altijd even gemakkelijk om de beurs te organiseren. Laatstgenoemde presteerde het om, achter de rug van zijn beursorganisator, vlak voor de beurs nieuwe standhouders te ronselen. Had Frank twee maanden voor de beurs zijn plattegrond al klaar, staan er op vrijdagmorgen ineens een paar onverwachte standhouders in de zaal, en moest hij maar zien dat ze een plekje kregen. Na drie jaar was Frank klaar met de bestuurlijke chaos en werd hij gedurende een reeks van jaren de organisator van de Elf Fantasy Fair. Daar ronselde hij ooit de jonge vrijwilliger Frank Bunnik, die in 2012 als organisator van het Spellenspektakel zou terugkeren. Kleine wereld, de cirkel is rond.
Na het vertrek van Eimers zette 999 Games (inmiddels via de Spellenspektakel BV) een andere kanjer aan het roer van de beurs. Wim de Boer heeft vanaf 2003 drie uitstekende Spellenspektakels neergezet, al kende de voorbereiding op de beurs van 2003 een paar uitglijders (met name het onzalige idee om het voorheen gratis Spellenspektakel Magazine voor 3 euro aan te bieden).
Ik bewaar met name goede herinneringen aan de speciale gasten van de beurzen uit die jaren. Op de beursvloer en in het hotel heb ik menig gepubliceerd spel en/of prototype gespeeld met bijv. Michael Schacht en Friedemann Friese. Dat waren gezellige avonden met een overdaad een speelplezier en ‘zo nu en dan’ een alcoholische versnapering. Vooral wanneer Michael Bruinsma een gezellige bui had – en die had hij vaak – gingen de bierpullen en de caipirinha’s in grote hoeveelheden over tafel.
In het voorjaar van 2006 organiseerde de Spellenspektakel BV een tweede evenement in Vlaanderen. Deze Games & Toys Experience was commercieel gezien een fiasco, de beurs trok slechts een slordige 30% van de verwachte en begrote (!) bezoekers. Het was blijkbaar niet verstandig om zoiets te organiseren in het weekeinde van de Ronde van Vlaanderen. Deze mislukking had de geldkoffers van de Spellenspektakel BV blijkbaar geleegd, want de Eindhovense beurs van 2006 was een schamele vertoning. De publiciteit voor de beurs was beneden de maat, de aankleding viel tegen, de goodies voor de bezoekers waren verdwenen, de extra toernooiruimte was opgedoekt enzovoort. De verkoopstand waarin de eigenaar van 999 Games magazijndochters en privé-spellen dumpte en daarmee de consumentenbestedingen wegkaapte voor de andere winkeliers, zette kwaad bloed bij degenen die een dure stand hadden gehuurd.